bilvård-västeråsBilvårdaren i Västerås är det lilla familjeföretaget som inte har som mål att bli störst utan bäst. För oss på Bilvårdaren är det kundens önskemål som står i centrum och att Du som kund är nöjd är det absolut viktigaste för oss.

Bilvårdaren är ansluten till Car Cosmetic, som redan är den största bilvårdskedjan i Danmark. Vi använder oss endast av Car Cosmetics unika produkter. Det är också detta som ger det fantastiskt goda resultatet vid både lack- och glasförsegling, vaxning och polering. Självklart är det också så att vi vid alla lackförseglingar lämnar en 5 års garanti.

Car Cosmetics produkter håller inte bara en mycket hög kvalitet utan är också
skonsamma mot miljön. Förutom att utföra allt inom bilrekonditionering utför vi även stripning och textningsarbeten på bilar, lastbilar och bussar. Dessutom utför vi däckbyten och enklare service.

För oss är service, miljötänkande och kvalitet ledord som följer oss genom hela vår verksamhet. För oss är ingenting omöjligt. Kom in och diskutera igenom dina önskemål med oss på bilvårdaren i Västerås så finner vi den bästa lösningen för just dig.

 

Bilvård
Nu är snart hösten här, det är en idealisk tid för bilservice och underhåll.

Strategi för hösten och vintern.
Oavsett om du gör ditt eget underhåll eller låter proffsen göra det.Bilvård

Följande tips bör ge dig en vink på hur du ska göra din bilvård. ”tänk på att om du har ett problem ned bilen nu när det är bra väder, så kommer kallt väder bara att göra de befintliga problemen värre . Ett litet problem kan vara litet idag men kan vara dödligt på vintern”.

Läs din instruktionsbok och följ tillverkarens rekommenderade serviceintervall schema.

Få problem med motorns körbarhet (svårstartad, ojämn tomgång, motorstopp, minskad effekt, etc. rättas till vid en bra verkstad). Kallt väder gör befintliga problemen värre . Byt smutsiga filter luft, bränsle, olja, etc.

Bränsle
häll i en flaska med Förebyggande och problemlösande bränsletillsats i tanken en gång i månaden för att hålla fukt borta då kan det inte frysa i bränsleledningen. Notera också att en tank som hålls fylld förhindrar fukt från att bildas .

Olja
Byt olja och oljefilter enligt din manual (varje 1000 mil eller så) speciellt om du kör korta sträckor med många stopp – och – starter eller består av frekventa korta resor.

Kylsystem
Kylsystemet bör spolas igenom och fyllas på efter rekommendationerna. Nivån, skick, och koncentration av kylmediet ska kontrolleras regelbundet . ( 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten brukar rekommenderas. ) ta aldrig bort kylarlocket förrän motorn har svalnat ordentligt! läckage och skick, klämmor och slangar bör kontrolleras av ett proffs.

Värmare / Defroster
Värmaren och defroster måste vara i gott skick för passagerarnas komfort och förarens sikt .

Vindrutetorkare
Byt ut gamla blad, fylla på spolarvätska du kommer bli förvånad över hur mycket du använder . Ha en isskrapa med dig.

Batteri
Det enda korrekta sättet att upptäcka ett svagt batteri är med professionell utrustning . Rutinmässig skötsel: Skrapa bort korrosion från inlägg och kabelanslutningar, rengör alla ytor , dra åt alla anslutningar . Om batterilocken är löstagbara, kontrollera vätskenivån varje månad .

Ett varningens ord:
Borttagning av kablar kan orsaka skada eller förlust av data / koder på vissa nyare fordon. Kontrollera din manual. Var noga med att undvika kontakt med korrosiva avlagringar och batterisyra. Använd skyddsglasögon och gummihandskar.

Lampor
Inspektera alla lampor och glödlampor, ersätta utbrända glödlampor, ta bort vägsmuts från alla objektiv. För att förhindra repor, använd aldrig en torr trasa.

Avgassystem
placera bilen på en hiss och undersök avgassystemet om det finns läckor . Inspektera golvet om det finns små hål . Avgaser kan vara dödligt.

Däck
Slitna däck kommer att vara till liten nytta i vintervädret . Undersök mönsterdjup, ojämnt slitage, och sprikor, kolla sidoväggarna efter hack . Kontrollera däcktrycket en gång i månaden . Låt däcken ”svalna” innan du kontrollerar trycket. Glöm inte ditt reservdäck

Nödsituationer
Ha med handskar, stövlar, filtar, en liten spade, sand, ficklampa och en mobiltelefon . Lägg några ”chokladkakor” i handskfacket.